sidearea-image
Frizerie românească, un barber shop în Bucuresti, zona Universitate – Calea Victoriei, un loc primitor cu o atmosferă relaxată, având ca principiu de bază satisfacerea clienților de orice tip si gust.
Strada Ion Câmpineanu 21, București 030167
0770 674 104
lamustati@gmail.com
Urmareste-ne
FOLLOW US
Aparat de ras clasic: istorie și avantaje

Aparat de ras clasic: Tot ce trebuie sa stiti

Aparatul de ras clasic reprezinta, din punctul nostru de vedere, chintesenta barbieritului traditional. De aceea am considerat ca un scurt articol despre istoria acestora, avantajele si nu in ultimul rand tipurile de aparate de ras clasic ar fi extrem de util.

Aparatul de ras clasic – Scurta Istorie:

Primele atestari ale acestui tip de aparat dateaza inca din secolul 16 insa varianta cea mai apropiata de ceea ce avem in ziua de azi a aparut in anul 1904. Mai exact in anul 1901 King Camp Gillette aplica pentru patentarea acestei tehnologii, patent ce este aprobat trei ani mai tarziu in 1904.

O mare contributie la dezvoltarea acestui tip de aparat l-a avut insusi armata Statelor Unite in Primul Razboi Mondial. Mai exact aceasta a comandat 3,5 milioane de astfel de aparate pentru a le include in kiturile soldatilor ce urmau sa plece pe front.

Desi varianta celor de la Gillette, cu lama dubla (double-edge) a avut cea mai mare prindere la public este interesant de stiut faptul ca de-a lungul istoriei, mai ales la inceputul anilor 1900, au existat inclusiv lame cu un singur tais. Acestea au fost comercializate o lunga perioada de timp concomitant cu cele duble.

Aparatul de ras clasic – Avantaje:

  • Costul. Desi poate parea ciudat costul de utilizare al unui astfel de aparat este extraordinar de mic. Da investitia initiala este putin mai mare, un aparat de ras bun avand un pret de pornire undeva la 175 de lei, insa utilizarea acestuia este una foarte ieftina. Pentru a fi mai exacti va spunem ca o lama de ras buna costa undeva la 1 leu iar o lama de ras foarte buna undeva la 1,5-2 lei. Asta inseamna ca o persoana ce se barbiereste saptamanal ar avea un cost intre 4 si 8 lei pe luna. Aici nu luam in calcul produsele ce se folosesc indiferent de ce aparat folositi. Un alt aspect de luat in calcul este acela ca un astfel de aparat in cazul unei mentenante bune poate fi folosit o viata intreaga.

 

  • Ideale pentru pielea sensibila. Aparatele de ras clasice (cu piaptan inchis) sunt ideale pentru cei cu pielea sensibila. Acestea supun pielea la o agresiune mult mai mica coparativ cu briciul sau aparatul de ras electric. Din punctul nostru de vedere este superior si aparatului cu lame multi-blade de tip Gillette. Spunem acest lucru deoarece lamele multi-blade sunt foarte scumpe si foarte putine persoane le folosesc pentru un singur barbierit. Asta inseamna ca in timp (indiferent cat le veti spala) acumuleaza reziruri, piele moarta etc lucruri foarte daunatoare tenului sensibil.

 

  • Designul. Nu exista eleganta mai mare in baia unui barbat ca un set complet de barbierit, format din aparat clasic, pamatuf si suport. Exista pe piata o multime de astfel de seturi ideale pentru a le putea asorta cu baia ta.

Aparatul de ras clasic – Pieptan Inchis / Pieptan Deschis

La momentul actual exista doua tipuri de pieptani pentru aparatele de ras clasice. Mai exact vorbim despre pieptan inchis si pieptan deschis. Cele doua tipuri de pieptan se aseamana destul de mult insa au cateva mici diferente. Daca ar fi sa facem un scurt rezumat pieptanul inchis se adreseaza incepatorilor in timp ce pieptanul deschis se adreseaza persoanelor ceva mai avansate. Pieptanul inchis ofera o mai buna protectie impotriva taieturilor si a agresiunii pielii in timp ce pieptanul deschis ofera un ras mult mai precis si mai eficient.

Daca ar fi sa facem o recomandare aceea ar fi sa incepeti prin a folosi un aparat de ras cu piaptan inchis. Exista posibilitatea sa fiti multumiti de acesta si sa nu fiti nevoiti sa apelati la unu cu pieptan deschis. Practic inlocuiti pieptanul inchis cu unul deschis direct pe aparatul dumneavoastra de acasa. Este important sa va asigurati ca piaptanul achizitionat sa fie compatibil cu aparatul pe care il detineti.

Concluzii:

Foarte multa lume se freste de aparatele de ras de teama taieturilor. Din pacate multi nu realizeaza ca in tot acest timp isi supun tenul la iritatii groaznice din cauza aparatelor de ras electrice. Hai la noi Frizeria La Mustați, vei obține rezultate remarcabile și vei atrage priviri cu barba ta impecabilă și bine îngrijită.

No Comments

Post a Comment